Drie kinderboeken met zomer thema op een stapel

De drie leukste zomer kinderboeken van 2020

Heerlijk liggen in het gras met een leuk boek. Dat is toch wel een van de fijnste dingen om te doen in de zomer. Maar welke kinderboeken zijn nou echt de moeite waard? Ik maakt een klein lijstje met onze top 3 favoriete kinderboeken deze zomer. Wat hebben we fijn gelezen..

 

De voorkant van het boek zomer door gerda muller

Zomer

Zomer geschreven door Gerda Muller is een heerlijk boek vol met mooie seizoens kijkplaten. De zomer spat er van af en doordat het origineel in 1994 is uitgebracht zie je nog een wereld zonder mobieltjes en tablets. Een tijd waarin zomer gewoon eindeloos niksen was en lekker buiten spelen tot mama je riep. Dit is in ieder geval wel het soort zomer dat ik aan mijn kinderen wil meegeven 😉

Nieuwsgierig en wil je meer weten? Ik schreef er hier een review over >Klik<

Nu al helemaal verkocht? Je kunt hem hier vinden bij Bol.com

 

Voorkant van het boek de vier kaboutertjes in de zomer

De vier kaboutertjes in de zomer

De vier kaboutertjes in de zomer, geschreven door Marjan Busser en Ron Schröder is een leuk zomer boek vol kleine verhaaltjes over vier kabouter broertjes en zusjes die samen allemaal zomerse avonturen beleven. Mijn kinderen zijn gek op de kleine kaboutertjes en dit deel mocht dan ook niet in onze boekenkast ontbreken. Fijn voor even snel een verhaaltje of je kunt natuurlijk ook gewoon het hele boek in een middag samen uit lezen 😉

Meer weten over dit leuke boek? Ik schreef er hier een review over >Klik<

Meteen enthousiast – Je kunt hem hier vinden bij Bol.com

kaft van het kinderboek Luuk en lotje in de zomer

Luuk en Lotje – Het is zomer

Een heel leuk zomerboek voor peuters en jonge kleuters. De tweeling Luuk en Lotje beleven samen de zomer bij hen thuis in de tuin. Ze gaan lekker spelen in de zandbak, zwemmen in het zwembadje en zo nog meer typische kleine kinderactiviteiten die de meeste peuters en kleuters ook thuis doen. Hartstikke leuk voor jouw kleintje om herkenning in te vinden.

Lijkt het je wel wat en wil je meer weten over dit boek? Ik schreef er hier een review over >Klik<

Denk je dat dit boek perfect is voor jouw kleintje? Je kunt hem hier vinden bij Bol.com

Lekker lezen met je kleintje

Er is natuurlijk niets zo fijn als lekker met je kleintje in een leuk zomerboek duiken. Ik hoop dat je hier wat inspiratie uit hebt kunnen halen!

Liefs,
Handgeschreven naam Fleur