Voorkant van het boek vier kaboutertjes in de zomer

de Vier kaboutertjes in de zomer

Het laatste seizoen van de vier kaboutertjes is er! Wij zijn al geruime tijd fan van deze lieve boekenreeks. Korte 4 bladzijden verhaaltjes op rijm geschreven, dus leest makkelijk weg. Ook de illustraties in het boek zijn altijd erg leuk met een soort mixed-media platen met tekeningen en stukjes stof en wol.

Dus toen deel vier eindelijk bij bol.com lag hebben we hem snel glekocht. Precies op tijd voor de zomer vakantie 😉

Bladzijde uit de vier kaboutertjes in de zomer met kaboutertjes moontjes joep maartje en johannes

Waar gaat het over?

De vier kaboutertjes kinderboekenserie gaat over vier kaboutertjes, genaamd Maartje, Johannes, Joep en Moontje. Twee zusjes en twee broertjes die samen allemaal kleine avonturen beleven in het bos. Diertjes worden geholpen, kindjes worden getroost en dat omringd door een dromerig seizoenslandschap.

In het deel zomer gaan de kaboutertjes picknicken, word er een groot zandkasteel gebouwd dat later aan een muisje word gegeven als nieuw huis. Er word heel verantwoord rommel geraapt om het bos schoon te maken, gaan ze knikkeren, en ook steelt een ekster een ring. Gaan ze met zijn vieren kamperen en word er heerlijk bootje gevaren. Meer dan genoeg zomerse activiteiten dus!

Een bladzijde uit het boek met de vier kaboutertjes, een zandkasteel en een muis

Leuk!

  • Mooie zomerse kaft! Past goed tussen de andere drie boeken.

  • Op iedere pagina een zoekbeestje. Dat was nog best even een zoekuitdaging voor mijn 4-jarige.

Jammer

  • Visueel de minste van de vier boeken. Waar de seizoenen er echt van af spatten in de voorgaande delen komt het hier helaas minder van de grond.

  • Gouden sneeuwkristallen door het hele boek. Dochterlief vroeg “mama waarom sneeuwt het in de zomer bij de kaboutertjes?” Tja.. mama vraagt het zich ook af.
De kaboutertjes proberen een klompje uit als boot

Waarom dit boek lezen?

Voor kleine kinderen is dit boek zeker een aanrader. Het zijn lieve en onschuldige verhaaltjes waarin elkaar helpen voorop staat. Geen wild gedoe, geen ruzie en slaan. Gezellig elkaar helpen en de wereld een stukje mooier maken met elkaar. Een boodschap die je je kinderen vast graag wilt meegeven.

Doordat de tekst op rijm is leest het voor mama en papa ook lekker weg en met verhaaltjes van 1 tot 4 bladzijden is een tweede verhaaltje geen grote moeite. Een derde trouwens ook niet.

En mocht je nou een peuter hebben die weinig aandachtsspanne heeft, dan krijg je in dit boek met een beetje geluk toch nog een verhaaltje uit. Als je op mij lijkt en het eindloos verhalen halverwege afkappen van je peuter ook maar zonde vindt, maak je met dit boek zeker een goede kans om de finish te halen.

Een bladzijde uit het boek de vier kaboutertjes

Samenvatting

Aanrader? Ja.

Leeftijd? 2 t/m 8 jaar

De vier kaboutertjes in de zomer

Waar kopen?

Enthousiast geworden over dit leuke boek?
Je kunt hem hier bestellen via bol.com

Groen alternatief is dit boek aanschaffen als E-book

ook kun je dit boek tweede-hands kopen of lenen bij je lokale bibliotheek.

Koop nu

Ik hoop dat je van deze review hebt genoten!

Liefs,

Handgeschreven naam Fleur