Voorkant van het boek zomer diir gerda muller

Zomer door Gerda Muller

Vandaag een van mijn favoriete zomerboekjes en weer een boek uit een seizoenenvierluik boekenserie. Ja doe maar weer een ingewikkelde zin. Deze keer Zomer van Gerda Muller. Een Nederlandse dame die echt prachtig kan illustreren en met haar platen je zo de zomer mee in sleept.

Zomer is een kartonnen kijkboekje en het is dus aan jou om daar van alles bij te vertellen. Maar ook je kleintjes lekker zelf laten kijken is hier een prima optie. Het is gemaakt van stevig karton en kan dus zeker tegen een stootje.

Van deze boekenserie zijn ook Herfst, Winter en Lente verschenen. Ik heb dan altijd direct een “Spaar ze allemaal” neiging 😅 Tegenwoordig is er ook een complete set te koop ,wel in het engels, maar goed dat is toch alleen de titel.

Een plaat Uit het boek zomer waarop een jongen en een meisje aan de slootkant staan met een schepnet en net zeewier hebben gevangen

Waar gaat het over?

Dit boek laat allemaal facetten van het seizoen zomer zien. Een zusje en een kleiner broertje doen allemaal leuke zomerse dingen samen. Op de achtergrond en om hen heen gebeurt ook heel veel, dus je raakt niet snel uitgekeken.

Ze bezoeken het strand, werken in de tuin, oogsten uit de moestuin. Vangen visjes en gaan bootje varen. Het boek eindigt met het beginnen van school, het einde van die heerlijke tijdloze zomerdagen van de vakantie.

Een zee tafereel. Een strand vol mensen en kinderen die zonnen en spelen in het water

Leuk!

  • Heerlijk zomers boek waarin veel echte zomerse activiteiten terug komen.
  • Het boek laat heel liefdevol een broertje een zusje samen zien.

  • In dit boek niet allemaal volwassenen die zich mengen In iedere activiteit, In Zomer zie je kinderen lekker zelfstandig allemaal dingen ondernemen. Het straalt een zeker vertrouwen in de kinderen zelf uit.

Jammer

  • Dat deze boekjes niet altijd te krijgen zijn in Nederland. Ik moest twee jaar terug bijvoorbeeld uitwijken naar amazon.de

Twee kinderen die de tuin netjes maken en bloemen afknippen terwijl vlinder er omheen fladeren

Waarom dit boek lezen?

Het boek heeft een zekere “vroeger toen alles nog goed was” vibe. Omdat het gemaakt is in 1994 zie je nergens mobieltjes en tablets voorbij komen. Mensen zijn op de platen samen bezig, samen in gesprek en hebben echt aandacht voor elkaar. Een fijn voorbeeld voor kleintjes. Want écht aandacht voor elkaar, het word steeds schaarser. Fijn om dat gevoel gevangen te zien in dit prachtige seizoensboekje.

Antroposofisch ook heel gezellig en verantwoord en heel leuk voor op de seizoenstafel 😉

Samenvatting

Aanrader? Ja. Wat een heerlijk zomer gevoel krijg je van dit boekje!

Leeftijd? 1 t/m 6 jaar – het boek is gemaakt van karton, dus veilig in de handen van de allerkleinsten

Moeilijk te krijgen: Met deze boekenserie is iets raars. De boekjes Lente, Zomer, Herfst en Winter van Gerda Muller zijn verschenen in het Nederlands, Engels en Duits. Echter zijn ze niet altijd in het Nederlands te krijgen en soms ook gewoon helemaal niet te krijgen in welke taal dan ook.

Als je ze graag wilt hebben is het soms dus echt even zoeken. Op het moment van schrijven zijn bijvoorbeeld enkel Zomer en Winter te krijgen. Herfst helemaal niet en Lente alleen tweedehands voor veel te veel geld. Onthoudt dat de adviesprijs nieuw €8,95 is. Laat je niet meeslepen in de “schaarste illusie”

De taal maakt bij deze boekjes gelukkig niets uit, sinds de enige tekst op het boek de titel is. Maar het kan dus zomaar zijn dat een van de seizoenen die jij wilt kopen tijdelijk is uitverkocht. Ze verschijnen ook zomaar ineens weer te koop, dus houdt dit in je achterhoofd als je de boekjes wilt aanschaffen.

Titel: Zomer
Schrijver en Illustrator: Gerda Muller
Uitgeverij: Christofoor
ISBN9789062385157

De voorkant van het boek zomer door gerda muller

Waar kopen?

Enthousiast geworden over dit leuke boek?
Je kunt hem hier bestellen via bol.com

Groen alternatief is dit boek tweede-hands kopen of lenen bij je lokale bibliotheek.

Koop nu

Of je lijkt op mij en gaat meteen voor de hele set boeken 😅

Ik hoop dat je van deze review hebt genoten!

Liefs,

Handgeschreven naam Fleur