Help ik eet ongewenst glutenvrij!

Ik heb altijd al wat auto-imuun issues gehad. Maar 2 jaar geleden ging dat ineens helemaal fout. Tenminste, met mijn buik en darmen. De meest verschrikkelijke pijn op aarde. Meermaals mee op de huisartsen post geweest. Er werd gedacht aan een blindedarm ontsteking, maar dat was het niet.

Maanden at ik amper, voelde me doodziek. Veel onderzoek in het ziekenhuis en oplossingen uitproberen volgde. Met vele omwegen kwam ik uit bij streng fodmapdieet, een tarwe allergie met een glutensensitiviteit. Echt super handig als je een enorme foodie bent die graag uit eten gaat en nieuwe dingen uitprobeert. Ineens was dat allemaal voorbij. Eten was geen feest meer, maar een groot en pijnlijk probleem.

Foto van een buik waar met zwarte eyeliner “out of order” staat geschreven en twee handen die de buik vast houden

Voor die tijd heb ik gewoon bijna alles kunnen eten. Dus ik wéét hoe heerlijk bijvoorbeeld warm vers brood is… tot op de dag van vandaag een groot gemis. Maar goed om die verschrikkelijke pijn te voorkomen heb je veel over.

Nu eet ik al zo’n 1,5 jaar compleet gluten en tarwevrij. (En ook zo’n beetje alle soorten eten vrij, maar dat terzijde) Gelukkig heb ik in die tijd aardig mijn weg gevonden in de glutenvrije wereld. Ik ben nu dus een glutenvrije-fodmapvrije foodie geworden 😂 Misschien niet een specifiek groen onderwerp. Maar toch iets waar ik ook graag over wil delen.

En zo ben ik op zoek naar de lekkerste dingen die ik wél kan eten zonder extreme pijn. Een absoluut avontuur, want laat me je dit vertellen. Heel veel glutenvrije producten zijn heel erg vies! Er zijn ook gerust hele lekkere dingen bij. Gelukkig wel! Maar het is een enorme zoektocht met behoorlijk wat glutenvrije miskopen.

Ik hou zelf niet van negativiteit, dus de lijst met tegenvallers zal ik je besparen. Maar ik deel heel graag mijn overheerlijke ontdekkingen met je. Want glutenvrij leven is al duur genoeg. Ik bespaar je graag de miskopen en leidt je direct naar de uitblinkers 😉

Want weet je? Als je begint aan het grote “dit mag ik allemaal niet” dieet dat gedwongen glutenvrij eten is, zakt de moed je al snel in de schoenen. Zó veel van je eetgewoontes moeten compleet op de schop. En ineens ben je zo’n ‘alle etiketten lezend persoon’ in de supermarkt. En als het tegenzit heb je ook nog een familie die weinig begrip toont.

Maar ik kan je vertellen, er is hoop. Als je eenmaal je weg hebt gevonden en de alternatieven hebt ontdekt is het echt heel goed te doen. Die monsterlijke gluten en tarwe vermijden wordt als een tweede natuur en je zult zien dat je glutenvrij ook echt lekker kunt eten!

Dus, ga je mee op mijn glutenvrije avontuur?

liefs, Handgeschreven naam Fleur