Een plantenbak met daarin een net opgekomen palmkool zaailing

De palmkool zaailing. Je kunt je zo nog niet voorstellen dat het een reuzen palmachtige plant zal worden.

Jaaa het is weer Moestuin Maandag! En wat een positieve groeiweek was het. Door de hitte van afgelopen weekend schoten de vers gezaaide zaadjes te grond uit.
Vorige week heb ik Palmkool – Cavolo Nero geplant, eigenlijk aan de late kant. Maar zie daar! Netjes opgekomen, ik blij.

Een plantenbak gevuld met aarde waar de zaailingen van paksoi opkomen

Ook gingen de paksoi zaden de grond in, en kijk nou! Daar zijn ze al. Kan binnenkort al gaan uitdunnen geloof ik. Het was dus een hele positieve groeiweek hier in de moestuin.

De snijbiet werd deze week helaas weer genadeloos te grazen genomen door de mineervlieg. Ik moet nog even onderzoeken wat de maaswijdte van de moestuinmuts van de Makkelijke moestuin is. En anders word het gaas bestellen bij een of andere online tuinbouw winkel. O de joy van invasieve exoten 🙄

Een biet in de aardeDe bietjes groeien gestaagd door en ik kan al regelmatig blad oogsten. Ik hou van die eindeloze oogst planten. Bieten komen volgend jaar zeker terug!

Een plantenbak vol andijvie planten

Ook de andijvie doet het goed en is deze week echt geëxplodeerd. Wel zitten er helaas vliegjes op, dus vrees dat er weinig te oogsten zal zijn ☹️

Een plantenbak met aardbeienplant waaraan een mini aardbei groeit die nog groen is
En als laatste nog even een foto van mijn nano aardbei. Kleiner dan dit komen ze niet hoor 😉 Lijkt heel was op de foto, is in persoon niet groter dan je pinknagel.

Dat was weer de Moestuin Maandag update van deze week!

Liefs,

Handgeschreven naam Fleur