Een hand die een vers geoost bietje vasthoudt voor een bakstenen muur
Afgelopen week was warm en later zaten we gewoon in een full-on hittegolf die voorlopig helaas nog niet op zijn eind is. Gelukkig heeft mijn tuin met weinig zon er dus weinig last van. S’ochtends drie gietertjes 1,2 L formaat) over de bakken verdeeld en er zijn geen echte problemen geweest. Hier en daar was slappig blad, maar ach, kan er niet echt over klagen als je de temperaturen ziet. 35 graden, wie bedenkt zoiets nou?

Gelukkig geven de weerkaarten goede vooruitzichten en hebben we na donderdag wat normalere zomerse temperaturen. Ik ben echt geen hitte persoon, doe mij maar sneeuw 😜

Deze week was een memorabele, ik oogste mijn eerste bietje. Het bietje dat absoluut niet op mijn schaduwbalkon kon groeien, maar toch werd gezaaid. Want we zijn hier van het avontuurlijk en onverantwoord zaaien 😉 En zie daar! Mijn eerste eigen bietje. Wat wil een mens nog meer? Er zitten er nog 4 in de grond. Maar die moeten echt nog wel even doorgroeien.

Ook de hopeloos onverantwoord gezaaide worteltjes lijken het goed te doen. Maarja, ik heb genoeg mensen gevolgd op het Makkelijke Moestuinforum om te weten dat een wortel een verrassing is tot je hem daadwerkelijk uit de grond trekt. De hoeveelheid loof, het kopje dat al boven de grond steekt, allemaal geen enkele indicatie over het resultaat dat onder de aarde op je wacht. De wijze woorden “zaaien en niet meer naar omkijken” houd ik dus goed in mijn achterhoofd. Maar benieuwd naar wat zich daar onder de grond afspeelt blijf ik wel hoor 😉

Een cluster bloeiende oost indische kers bloemen
Ik heb afgelopen week ook wat zaden van de Oost-indische kers geoogst en op het zonnigste plekje op het balkon gelegd om te drogen. Mij benieuwen of ik daar volgend jaar een nieuwe Oost-indische kers kan groeien.
Want jeetje wat zijn die dingen een succes. Wat bloemen af en toe door het eten, maar vooral veel laten hangen en de verwelkte snel er af halen. Want dan blijft hij eindeloos bloemen geven en daar zijn alle hommels en bijen hier zó blij mee. Het vliegt hier af en aan. Precies wat ik van mijn balkon zou wensen. Veel groenten voor ons en veel bloemen voor de beestjes in de natuur. Dus mocht je twijfelen om ze volgend jaar te zaaien? Twijfel niet langer en doe het gewoon. Je doet jezelf en de bijen en hommels er een enorm plezier mee!

Zo dat was weer de Moestuin Maandag (op dinsdag) voor vandaag. Sterkte met de hitte de komende dagen, pas goed op jezelf, je familie en je tuin.

Liefs,

Handgeschreven naam Fleur