Een bloeiende oost indische kers plant met hommel in een bloem die nectar verzamelt
Wat hebben we een bloedhete week achter de rug zeg! De moestuin had er zeker onder te lijden, met dagen lang 32+ graden en 0,0 neerslag. Zelfs op een schaduwbalkon hakt dat er in.

Elke dag liep ik met een gietertje (1,2L want dat past tenminste onder de kraan in de keuken) de plantjes wat te drinken te geven. Op deze manier leer je wel wat je in je toekomstige tuin écht wilt hebben. Een buitenkraan dus 😜

Een kleine rijpe aardbei die aan een aardbeiplant hangtMet alle hitte en zon hadden we wel het geluk dat onze micro aardbei snel groeide (tot minstens duimnagel formaat) en geoogst kon worden. Wel een succes hoor zo’n doordragende aardbeienplant 🤣 Eén hele micro aardbei na de eerst oogst! Volgens Ella was hij wel heel lekker zoet.

En ook niet onbelangrijk, hij heeft wel zo’n 6? 8? Babys gemaakt die ik binnenkort ga stekken. Nu maar hopen op een echte tuin volgend jaar, want ik zou niet weten waar ik die aardbeienplanten laat volgend seizoen 😉

Een biet in de aarde die uit de grond word getrokken om te oogsten

En kijk eens! Nog een mooi bietje werd hier geoogst. Zoals je vaag op de achtergrond ziet zijn de anderen nog te klein om te oogsten. Maar ach, twee “onmogelijke” bietjes geteeld op mijn schaduwbalkon, ik kan niet klagen.

Een vers geoogste wortel die door een vrouwenhand omhoog word gehouden in de lucht

En zie hier, onze eerste wortel. Ik kon het niet laten. Was té nieuwsgierig. Hij begon goed, maar bleek wel erg aan de korte kant. Alhoewel ik ook hier niet echt kan klagen. Het is een mooie eerste wortel. Hoe hij smaakt hoor ik morgen. Dan gaat hij mee met Ella naar school in de lunchtrommel 🥕

Ik zette deze week ook een glazen weckpot over mijn Palmkool baby heen. Die was namelijk heel zielig en aangevallen door mineervlieg. Je weet wel, mijn grootste vijand hier op het balkon.

Weckpotten werken trouwens heel goed over zaailingen heen. Het glas is mooi zwaar dus valt niet snel om, en het werkt meteen als plaagbescherming én minikasje tegelijk. Wat wil een moestuinierder nog meer??

Dit was weer de Moestuin Maandag update voor deze week. Volgende week hoop ik je mijn nieuw gestekte aardbeiplantjes te kunnen laten zien!

Liefs,

Handgeschreven naam Fleur