<foto>

Als je een doorgewinterde vrijeschool ouder bent ken je hem vast al. Maar als beginneling laat ik hem je graag zien. De Silhouetlamp van Atelier de Noest.

Een prachtige lamp gemaakt van hout waar je uitneembare silhouetten voor kunt plaatsen. De lamp is half-rond met uitgestanste sterretjes aan de zijkanten. En met een silhouet er voor geeft hij prachtig warm en zacht licht.

Silhouetlamp van de Noest met silhouet van een kabouter bij een wiegje

Het leuke is dat je de silhoueten dus kunt vervangen met het seizoen mee. Voor bijna iedere (antroposofische) feestdag is er wel een silhouet. Maar ook silhouetten van sprookjes en gezellig bos tafereeltjes. Zelfs voor de geboorte van een kindje is er een silhouet. Dus eigenlijk voor alles wel wat.

Wij hebben ook een mooi exemplaar op een van de plankjes boven onze bank staan. En echt ik vind het heerlijk om dit als ankerpunt te hebben in onze woonkamer wat betreft het meeleven met de seizoenen.

<foto>

Voor ik de lamp kocht had ik alleen de losse silhouetten. Die gebruikte ik dan als achtergrond bij de seizoenstafel. Met destijds €11,95 voor een los silhouet was het ook geen enorme investering. Dus een hele leuke “instap” toen wij 4 jaar geleden aan de antroposofie begonnen.

Maar goed als je er eenmaal een stapel silhouetten hebt liggen gaat het al snel jeuken om ook die lamp aan te schaffen. En zo werd ik twee jaar terug, voor mijn verjaardag de trotse eigenaar van mijn eigen Silhouetlamp. En ik ben er nog dagelijks blij mee!

<foto>

Wat ik ook zo leuk vindt, is dat mensen hun eigen silhouetten maken met behulp van de “transparanten techniek” en o wat zijn die mooi! Het geeft nog meer diepte en magie aan de platen. Dus je zult er niet van opkijken dat zelf transparanten silhoueten maken voor mijn lamp zeker op het wens-to-do lijstje staat 😉

Speciaal om je te inspireren maakte ik Hier een leuk Pinterest Board. Zijn het ze niet prachtig?

Heb jij ook je eigen Silhouetlamp thuis staan? Of staat hij ook op jouw verlanglijstje?

Liefs,

Handgeschreven naam Fleur