Een Appelvrouwtje van Wol

Voor Sint Michael maak ik een een appelvrouwtjes popje voor op de seizoenstafel. En ik wilde je graag meenemen in het process van een popje “from scratch” ontwikkelen en maken. Ik ben vaak een slechte planner, en dus toen ik dit idee in mn hoofd kreeg begon ik ook direct met maken. Het hele huis ligt overhoop met wol, stof, draad en naalden. Want uiteraard, duik ik er gewoon vol in.

Het hoofd ligt al half af op de bank. Ik heb vanmiddag zowel mijn naaldendoosje als mijn speldendoosje omgegooid, dus dat gaat goed. Maar ik heb ook nog even een schets gemaakt van waar ik nou precies heen wil met dit appelvrouwtje. Dit raad ik ook zeker aan als je zelf een popje wilt gaan maken. Maak een schets! Want in het wilde weg werken word natuurlijk niks. Let wel, het is geen artistiek hoogstandje. Maar dat hoeft ook niet, zo lang het voor jezelf maar duidelijk is.

Ik heb net alle stofjes aangeschaft voor dit popje. Er gaan nogal wat laagjes in!

Voor de basis gebruik ik donkergroen vilt en daar overheen een jurkje van donkergroen flanel.
Daar weer overheen komt een kortere rok van een rood met witte ruitjes stof en een wit schortje die ik misschien** nog ga borduren. Om haar schouders krijgt ze een gebreën sjaal/omslagdoek van bruine wol en daar overheen, want jeetje wat is het koud. Een rode mantel uit een rood fluweel. In haar arm natuurlijk een rieten mandje gevuld met appeltjes.

Qua leeftijd/look wilde ik voor een vrouw van in de 40/50 gaan, met bruin haar en grijzen haren die er voorheen groeien. We hebben al genoeg stok oude omaatjes op de seizoenstafel naar mijn smaak 😜

Enige nadeel met deze pop is dat ik meteen een basis patroon aan het ontwikkelen ben voor alle andere grotere poppen in de toekomst, zoals Sinterklaas en Koning winter. Het gaat dus ietsje trager dan gehoopt. Maar ik zet door! Die appelvrouw komt er 😉

Liefs,
Handgeschreven naam Fleur